ternevænget

Det nære fællesskab i den grønne park!
Det er visionen for den nye bebyggelse på Ternevej i Horsens. Projektet, der er udviklet i tæt dialog mellem Odinsgaard, Rambøll og RUM, omfatter 42 lyse og venlige familieboliger.

Bebyggelsen ligger syd for Horsens midtby, i et område med blandet bebyggelse. Boligerne er disponeret som dobbelthuse i et plan og rækkehuse med boliger i to plan. Dermed sikres et varieret udbud af boligtyper og størrelser, der samtidig har fællesskabet i området som fællesnævner.

Boliger med solbeskinnede opholdarealer
Projektet omfatter i alt 42 boliger i varierende størrelser:
Tolv tre-rumsboliger á 85m2 og 100m2, 12 fire-rumsboliger á 110m2 samt 18 firerumsboliger á 115m2.
De største boliger i disponeret i to plan, hvilket skaber en anderledes rumoplevelse og samtidig skaber dynamik til oplevelse af de fælles uderum.Alle boliger har solbeskinnede opholdarealer mod syd og direkte adgang til sydvendt terrasse. Alle boligerne har endvidere egen parkeringsplads i forbindelse med indgangsterrassen.

Nyt rekreativt areal indtænkt i disponering
Vest for bebyggelsen ligger et grønt område ejet af Horsens Vand. Horsens Kommune har planer om at gøre det grønne område mere tilgængeligt end det er idag - så man på sigt vil have et grønt rekreativt areal, i umiddelbar forbindelse med bebyggelsen. Dette forhold er indtænkt i den overordnede disponeringsstrategi.

Fakta

Kunde: Boligforeningen Odinsgaard
Omfang: 42 boliger i varierende størrelser, ialt 4500m2
Samarbejde: Rambøll
Rolle og ydelser: Arkitektrådgivning, byggeledelse, fagtilsyn