SOSU horsens

Udviklingen af den nye Social- og sundhedsskole er vigtig brik i udviklingen af Campus Horsens. SOSU-skolen indgår i helhedsplanen for et internationalt og mangfoldigt studiemiljø i den centrale bymidte som også omfatter 35.000 m2 VIA og innovationshus. RUM har vundet projektet i arkitektkonkurrence.

Kompakt atriumhus 
Afsættet for bygningens design er et kompakt atriumhus. Det kompakte atriumhus bearbejdes med udskæringer på alle etager, som trækkes ud til et terrasseret landskab. Terrasserne nedskalerer byggeriet mod Campuspladsen.

Atrium-flowet – invitation til bevægelse
Atriummets 4 etager er rammen om hverdagens flow og oplevelser op gennem huset. Den brede atrium-trappe kobler fra stuetagen til 1. sal. Herfra er der flow langs atriummets balkoner eller opstigning til næste etage med et tværgående trappeløb og –bro. Alle funktionsområder ’limes sammen’ med et centralt og let tilgængeligt studiemiljø fordelt på åbent bibliotek, fleksible studiemiljøer og grupperum af forskellig karakter. Fra alle etager er udgang til udendørs studieophold.

Transparent og aktiv stueetage
Stuetagen fremstår som en transparent og levende etage, hvor funktioner kan spille sammen med de udendørs omgivelser, og hvor borgere og andre studerende i Campus, kan kigge ind på et inspirerende og aktivt SOSU-miljø.

Fakta

Kunde: SOSU Horsens / CASA (TE)
Omfang: nybyggeri 4.500 m2
Samarbejde: Rambøll, CASA
Rolle og ydelser: Konkurrenceforslag, Arkitektrådgivning