rørfabrikken horsens

Rørfabrikken er en attraktiv ”by i byen” i gåafstand til gågade med butikker og banegård i Horsens Centrum. Bebyggelsen, som er opført på den gamle rørfabriks arealer, rummer både ejerlejligheder, erhvervslejemål samt overvejende almene familieboliger.

Rørfabrikken er et spejl på den moderne, sammensatte by med mange forskellige brugere. Boligerne er alle designet med stort fokus på lys og luft. Alle lejligheder over stueetagen har adgang til private rummelige balkoner med fantastisk udsigt over byen.

Et livligt og aktivt sted i løbet af dagen
Stueetagen er beregnet til kommercielle funktioner som butikker, frisører og åbne konsulenter, der har et ”offentligt ansigt” for at sikre et livligt miljø i dagtimerne. De fleste parkeringspladser er placeret under jorden, og omgivelserne er designet med bløde trapper og grønne rum til offentlighedens brug for at hænge ud i det hurtigt voksende kvarter.

Her findes både den ombyggede Hede Nielsens Fabrikker med bl.a. undervisningslokaler og et stort fitnesscenter, erhvervshuset Bastian med flere kreative virksomheder samt Slagterigrunden, der de næste år er under udvikling til et nyt Campusområde i Horsens.

Modstandsdygtig masterplan med tre faser
Rørfabrikken er bygget i tre faser. Første del var klar i 2011, den næste i 2015 og den sidste del, som også tæller endnu et tårn, stod færdigt nytåret 2018. Alle lejligheder blev solgt eller lejet ud længe før færdiggørelsen af byggearbejdet.

Fakta

Kunde:  Svanen Gruppen / Boligf. Beringsgaard
Omfang: 11.200m2 boligareal, 2.400m2 erhverv
Samarbejde: Oluf Jørgensen
Foto: Jakob Lerche
Rolle og ydelser: Arkitektrådgivning og fagtilsyn. + etape III: projekterings-, bygge og IKT-ledelse