primary school, chengdu - china

Den nye Primary School i High Tech Zone Chengdu opføres i en helt ny bydel og som del af Chengdu Century Park.

Skolens markante stjerneform bliver et landmark for udsigten fra den 21 etager høje boligbebyggelse. Skolen er disponeret med en høj grad af åbenhed og kobles fysisk til en overforliggende park i kraft af en ny bro i markant design.

Chengdu ligger i Vestkina og bydelen Hi-Tech Zone har mere end 30.000 tilfl yttere årligt. De offentlige myndigheder forventer at opføre en skole om året og den næste skal placeres som del af boligområdet Chengdu Century Park, som udvikles af den asiatiske gigant, CapitaLand.

Som del af designforløbet har RUM afholdt flere inspirationsoplæg om tendenserne i dansk skolebyggeri, arkitekterne har været på studiebesøg på en række kinesiske skoler og vi har introduceret brugerinvolvering gennem en mini-workshop med forskellige interessenter i den nye skole.

Opgaven udspringer af en søsterbyaftale, der blev indgået mellem Horsens og Chengdu i foråret 2015. Kontrakten omfatter desuden design af 5.500 m2 børnehave, som skal opføres i samme bydel. 

Opgaven udføres i et samarbejde mellem fire lokale tegnestuer med RUM som kontraktholder og SKALA, Ginnerup Arkitekter samt B&S Arkitekter som underrådgivere.


Fakta

Kunde: capitaLand China / HT zone, chengdu
Omfang: 19.000 m2 + p-kælder og bro
Samarbejde: RUM + Skala + Ginnerup, ng sook fen
Rolle og ydelser: totalrådgiver, projekteringsledelse, brugerinddragelse og design (projektforslag).