p-anlæg frederiksberg

RUM har i samarbejde med CASA A/S, Apcoa og Rambøll vundet den prestigefyldte konkurrence om nye parkeringsanlæg i OPS for Frederiksberg Kommune, der nu vil tranformere en række centrale områder af byens centrum.

Omgaven omfatter etablering af nyt anlæg med tilhørende offentlige plads på Langelands Plads samt optioner på tilsvarende opgaver på hh. Julius Thomsens Plads samt ved Frederiksberg Rådhus.

Der er i vinderforslaget stort fokus på en sammenkobling imellem p-kælder og plads, både visuel og fysisk: Om dagen trækker store lanterner, indeholdende trapperum og elevatorer dagslys ned i huset, ligesom en række ovenlys gør det. Om aftenen vil kunstlys oplyse de selvsamme lanterner og ovenlys, således at pladsen virker imødekommende og attraktiv.

Forslaget søger at skabe stor tryghed både i selve p-huset og på pladsen, hvorfor belysning og wayfinding har fået stor opmærksomhed. Alle trappetårne er iklædt en ”hud” af farvet og lysende plexiglas, som både er en del af wayfinding strategien, og som gør det nemt at finde frem til nærmeste opgang / elevator.

I vinderforslaget arbejdes med vand som en mere aktiv del af byrumsinventaret. En række vanddysser vil med varierende højde og vandtryk skabe et dynamisk legelandskab af pjaskende vand. En stor og organisk træfigur skaber desuden et helt nyt legelandskab, med amfitrapper, sandkasse mv.

Der er i projektet stor fokus på bæredygtighed i både valg af materialer, energioptimering, belysning mv. Der vil derfor også indarbejdes solceller som en integreret del af lanternerne.

Fakta

Kunde: CASA A/S
Omfang: Nyt parkeringsanlæg med offentlig plads på Frederiksberg.
Samarbejde: CASA A/S / Apcoa / Rambøll
Rolle og ydelser: Konkurrenceprojekt (vundet), Design og projektering