kolding hf & vuc

RUM vandt i 2012 projektkonkurrencen om en ny skole til Kolding HF & VUC. Skolen er opført i Design City Kolding – en helt ny bydel tæt på Kolding Bymidte, hvor grundlaget er bæredygtighed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design.

Byggeriet, der blev indviet af daværende undervisningsminister i april 2015, fremstår som en meget dynamisk struktur med varierende taghøjder. På afstand opleves det som en klippeformation, der rejser sig med blød topografi mod nordøst og tydelige fremspring mod sydøst og nordvest.

Huset tegnes af brede facadebånd udført i en kobberlignende alu-plade. Båndene markerer etagerne horisontalt og følger smidigt etagedækkenes organiske og forskellige udformning. Mod torvet danner kompositionen et tydeligt byhus med høje, præcise facader og mod ådalen et mere landskabeligt udtryk, der afspejler det bakkede terræn.

Atrium med fokus på akustik og nærhed 
Den nye skole er disponeret i fire etager samt kælder- og parterreetage, som udgør en base for bygningen i hele grundstykkets udstrækning. Husets centrale atrium er omhyggeligt skaleret og bearbejdet akustisk, så det både er center for logistik, gruppearbejde og uformelt ophold.

Etageplanerne er alle varianter over samme formmæssige koncept, der kombinerer en repetitiv lokalestruktur med mangfoldighed og oplevelsesmæssig variation. Terrasseringen betyder, at der er grønne uderum på alle etager, som gennemgående sikrer en høj integration mellem udearealerne og det indre undervisningsmiljø.

Fakta

Kunde: Kolding HF & VUC
Omfang: nybyggeri 5.600m2
Samarbejde: RUM + Kontur Arkitekter, Søren Jensen
Foto: Mark Syke
Rolle og ydelser: Projekteringsledelse, konkurrence, projektering alle faser, IKT-koordinator, byggeledelse, arb.miljøkoord. + fagtilsyn