kindergarten chengdu

Den nye Kindergarten og Primary School i High Tech Zone Chengdu opføres i en helt ny bydel og som del af Chengdu Century Park.
Børnehavens og skolens markante stjerneformer bliver karakteristiske landmarks for området.

Både børnehaven og skolen er disponerede med en høj grad af åbenhed og skolen kobles ydermere fysisk til en overforliggende park i kraft af en ny bro i markant design.

Chengdu ligger i Vestkina og bydelen Hi-Tech Zone har mere end 30.000 tilfl yttere årligt. De offentlige myndigheder forventer at opføre en skole om året og den næste skal
placeres som del af boligområdet Chengdu Century Park, som udvikles af den asiatiske gigant, CapitaLand.

Som del af designforløbet har RUM afholdt fl ere inspirationsoplæg om tendenserne i dansk skolebyggeri, arkitekterne har været på studiebesøg på en række kinesiske
skoler og vi har introduceret brugerinvolvering gennem en mini-workshop med forskellige interessenter i den nye børnehave og skole.

Opgaven udspringer af en søsterbyaftale, der blev indgået mellem Horsens og Chengdu i foråret 2015.

Børnehavens andel af det samlede projekt udgør 5.500 m2.

Opgaven udføres i et samarbejde mellem fire lokale tegnestuer med RUM som kontraktholder og SKALA, Ginnerup Arkitekter samt B&S Arkitekter som underrådgivere.

Fakta

Kunde: capitaLand China / HT zone, chengdu
Omfang: 19.000 m2 + p-kælder og bro
Samarbejde: ng sook fen
Rolle og ydelser: Totalrådgivning / delt rådgivning. Projekteringsledelse, brugerinddragelse og konceptdesign.