karréen

Jernlageret og NOPA-grunden på Nordhavnen i Horsens udvikles til en ny attraktiv bydel med 70.000 nye etagemeter til almene og private boliger, liberalt erhverv og handel på kanten mellem Horsens Fjord og byen. Bydelen vil bestå af forskelligartede bebyggelser med særegen identitet og arkitektur af høj kvalitet: Karréen, Kanalhusene, Havnehusene og Pynten.

Karréen - 157 moderne familieboliger
Torntoft & Mortensen A/S projekterer i samarbejde med RUM og COWI, byggeriet af Karréen for andelsboligforeningen Odinsgaard.
Med Karréen skal der skabes 157 moderne familieboliger med stor variation i boligstørrelse fra 65 – 115 m2. Lejlighederne vil være kendetegnet af store altaner, hvor næsten alle har havudsigt samt attraktive ude- og opholdsarealer på én af Horsens bedste beliggenheder i havneområdet Jernlageret.

I mødet mellem by og vand
Arkitekturen i byggeriet bryder den store karré op i mindre enheder for bedre at møde skalaen i den eksisterende by. Til at opnå dette indtryk springer bebyggelsen i både højde og facade, ligesom både farve- og facademateriale varierer.
Fra det semiprivate gårdmiljø, har Karréen tæt kontakt til havnens pladser og promenaden, som er et multianvendeligt udeareal, hvor beboerne kan nyde udsigten og komme i tæt kontakt med vandet.

Fakta

Bygherre: Torntoft & Mortensen A/S
Omfang: 14.000 m2 almen boligbebyggelse, 2.000 m2 detailhandel
Samarbejde: COWI
Rolle og ydelser: Projektudvikling og byplanlægning, Landskabsarkitektur, Bygningsdesign og projektering