Insero Arena

Forum Horsens er et sportsligt og kulturelt nervecenter. Et ikon for Horsens By og central for byens revitalisering fra ”fængselsby” til regionens oplevelsesby nummer et.

RUM er tilbagevendende samarbejdspartner for Forum Horsens i forbindelse med den fortløbende udvikling af komplekset. Senest har RUM været bygherrerådgiver på tilføjelse af en ny multisal med kapacitet til 1000 publikummer til foredrag kaldet Insero Arena.
Insero Arena er udviklet i tæt samarbejde med Forum Horsens forskellige aktører og består overordnet af fire elementer: foyeren, salen, garderobe/toiletkernen og køkkenkernen.

Funktionel og visuel sammenhæng med egen identitet
Insero Arenas placering mellem to - hver for sig - markante bygninger, kræver et byggeri, der i skala og identitet kan aflæses som et selvstændigt element.
Bygningen er designet så taget opleves som et sammenhængende volumen, der bæres af to kerner af tegl. Den svungne tagform refererer stilfærdigt til Forum Horsens organiske formsprog.
Lette glasfacader giver mulighed for at følge aktiviteterne i salen udefra.

Større fleksibilitet
Det ekstra foyerareal giver en større fleksibilitet til både Forum Horsens og CASA Arena, således at der i fremtiden skabes nye opholdsmuligheder og forbindelser.

Fakta

Bygherre: Den selvejende institution ‘Parkhallen’
Omfang: 1800 m2
Samarbejde: Hundsbæk og Henriksen
Rolle og ydelser: Bygherrerådgivning, dispositionsforslag og udbudsmateriale
Foto: Jakob Lerche