grønnegården grenaa

Grønnegården er opført som erstatning for eksisterende nedslidt bebyggelse og som organisatorisk udvidelse af det tilliggende, nyopførte plejecenter: Violskrænten.

Boligerne vil på kort sigt fungere som selvstændige almene ældreboliger og i takt med det forventede behov overgår de til at være et plejeboligafsnit som del af det store plejecenter.

Bebyggelsen er placeret som et tilbagetrukket etagebyggeri. Det er udformet med reference til det klassiske ”park hus” og opføres som sådan fritliggende på et grønt areal, samtidigt med at husets facadeflugt forholder sig til byens eksisterende karréstruktur og gadeforløb.

Huset er som udgangspunkt disponeret som en Z-form, der frit kan optage retningerne fra de eksisterende veje og den nære kontekst, - samtidig skaber Z-formen mulighed for at etablere forskellige typer af uderum mod forskellige verdenshjørner.

Byggeriets materialer er valgt med øje for drift, tilpasning til området, stoflighed og ønsker om et varmt og karakterisk udtryk.

Projektering og udførelsen er løbende tilpasset udførelsestakten af det nye tilliggende plejecenter.

Fakta

Kunde: Norddjurs Kommune
Omfang: 42 x 2-rums plejeboliger - ca. 3.200 m²
Samarbejde: Oluf Jørgensen
Rolle og ydelser: Totalrådgivning, projekteringsledelse/IKT, design og projektering, arbejdsmiljøkoord., byggeledelse og fagtilsyn.