filterværket

Nærhed til bycentrum med bøgeskoven i baghaven. Det er drømmen, som er blevet til virkelighed, med 47 familieboliger opført på det tidligere Filterværks areal i den naturskønne Grejsdal ved Vejle.

RUM har udviklet projektet for KUFI ApS i løbende dialog med Vejle Kommune. Samarbejdet har omfattet bistand til ny lokalplan og arkitektrådgivning i forbindelse med opførelse af bebyggelsen, der understøtter områdets landskabsmæssige kvaliteter.

I alt er der blevet plads til 47 familieboliger. Fem terrassehuse, der aftrappes fra fem etager op mod skovbrynet, ned til boliger i en etage, tættest på de nærliggende nabovillaer, samt to længe huse i to etager.

Terrassehuse i pagt med naturen
Bebyggelsen ’aftrappes’ så alle beboere får glæde af stedets kvaliteter – med terrasser og frit kig ud over naturen. Det har den ekstra kvalitet at bygningerne ikke kaster skygger på nabobebyggelserne.

Bebyggelsen er orienteret så man får så meget dagslys som muligt ind i alle boliger, samtidig med at man forhindrer indkigsgener mod nabovillaerne.

Langtidsholdbare og naturlige materialer
Langtidsholdbare og naturlige materialer sætter præg på Filterværket, som er opført med facader i naturskifer og zink. Der er valgt materialer som patinerer naturligt og smukt, og ikke kræver vedligehold.

 

Fakta

Kunde: KUFI ApS
Omfang: 47 etageboliger - 4.840kvm
Samarbejde: Dansk Boligbyg, Søren Jensen
Rolle og ydelser: Arkitektrådgivning. Projektudvikl, skitsering, bistand til lokalplan. Projektering
Foto: Jakob Lerche