daginstitution filosoffen

Den ny og moderne daginstitution i Holstebro skal vise vejen for, hvordan moderne daginstitutioner kan fungere i fremtiden. Stedet hedder Filosoffen og skal huse omkring 150 vuggestue- og børnehavebørn.

Samarbejde med pædagoguddannelsen
Daginstitutionen har indgået et tæt samarbejde med VIA Pædagoguddannelsen i Holstebro. Tanken er at institutionen kan få udbytte af den seneste nye forskning og pædagogik. De studerende kan omvendt få erfaringer fra institutionen, hvor ledelsen ser frem til de nye muligheder og arbejdet med en unik konstellation, som ikke er afprøvet andre steder.

Første skridt er allerede i gang: En filosof fra VIA har været med til at finde ud af, hvordan pædagogerne kan understøtte børnenes nysgerrighed på nye måder.

Se børnene udforske deres nye daginstitution i nyhedsklip fra tvmidtvest her.

Plads til store tanker
RUM vandt opgaven som totalrådgiver og har, i tæt samarbejde med bygherre, brugergrupper og interessenter udviklet de nye fysiske rammer, som danner et trygt og harmonisk lege- og læringsmiljø. Med et helt nyt hus har der været plads til at tænke store, nye tanker, og alle ansatte har været med til at fortælle om deres ønsker i forhold til det endelige resultat.

”Det er jo tegnet, som vi gerne vil have det. Vi har været med hele vejen. Al personale har givet deres input, og vi har fået opfyldt rigtig mange af de ønsker, vi havde”.

Susanne Eg, institutionsleder Filosoffen

Indretningen er disponeret med afsæt i den gruppeopdelte institution, hvor børnenes egne initiativer og egne iscenesatte lege, ud fra alder og udvikling, understøttes.

Fysisk sammenbinding
Filosoffen er i sin indretning inde og ude forberedt for fysisk sammenbinding til uddannelses- og sundhedsfunktionerne i nærområdet med henblik på størst mulig synergi med disse funktioner.

Den nye institution bliver den centrale adgangsvej til en kommende broforbindelse, som skal forbinde institutionen med det nye Center for Sundhed til den ene side og VIA University College til den anden.

Fakta

Kunde: Holstebro Kommune
Omfang: 1.700 m2
Samarbejde: Balslev A/S
Rolle og ydelser: Totalrådgiver, projekterings- og IKT-ledelse, Arkitekt- og landskabsarkitekt alle faser, fagtilsyn