BOhorsens

Projektet er vundet i totalentreprisekonkurrence på baggrund af tilbud og design af konkurrenceforslag.

Byggeriet, der omfatter 45 lejligheder samt fællesrum og administration, placerer sig på kanten af byen. Dette tillader at man inddrager elementer fra både byens bygninger samt den mere åbne struktur uden for byen.

Byggeriet er placeret således at der dannes en ryg mod byen - en karré, hvor man inde i karréen mere frit placerer bygningsvolumener på den grønne flade. Det er projektets tanke at skabe rammerne for et fællesskab, et fællesskab der kan underindeles i mindre og mindre enheder, afhængigt af behovet for privathed.

Bygningernes infrastrukturelle omdrejningspunkt er “torvet”, omkring torvet findes de tre boligafsnit, der hver især kan fungere som selvstændige enheder. I disse enheder er der lagt vægt på at skabe rammerne om en livlig, social atmosfære med respekt for beboernes individuelle behov.

BOhorsens giver tilbud til mennesker med vidt forskellige handicap, eks. epilepsi, psykiatri, adfærds-forstyrrelser, spasticitet, kommunikationshandicap, fysiske handicap, autisme.

Fakta

Kunde: Region Midt
Omfang: 4.400 m² - heraf 600 m² adm. og fællesfaciliteter
Samarbejde: Dansk Boligbyg / Oluf Jørgensen A/S
Rolle og ydelser: Konkurrenceforslag, arkitektrådgivning ifm. projektering og opfølgning