RUM vinder SOSU Horsens

RUM har i team med LABLAND tegnet vinderforslaget til den nye Social- og sundhedsskole i Horsens. Projektet er en vigtig brik i udviklingen af Campus Horsens – et internationalt og mangfoldigt studiemiljø. Når hele området står færdigt, vil der være ca. 8.000 studiepladser centralt beliggende i Horsens.

Udviklingen af den nye Social- og sundhedsskole er vigtig brik i udviklingen af Campus Horsens. SOSU skolen indgår i helhedsplanen for et internationalt og mangfoldigt studiemiljø i den centrale bymidte som også omfatter 35.000 m2 VIA og innovationshus.

”Forslaget har på meget flot vis fået placeret mange funktioner i stueetagen, hvor de er mest synlige og tilgængelige for offentligheden. Her kan der åbnes op mellem forskellige rum, så der skabes et stort fællesområde hvor hele SOSU kan samles. Som bygningen trapper ind på de øvre etager skabes plads til terrasser, der ligesom den store siddetrappe vender ud mod pladsen. Alt sammen noget der får dette byggeri til SOSU til på forbilledlig vis at gå i dialog med omgivelserne og skabe en klar campusidentitet. ”

Klaus Mikkelsen, Fagdommer, Henning Larsen Architects

Et kompakt atriumhus med grønne opholdsrum i højden
Afsættet for bygningens design er et kompakt atriumhus. Det kompakte atriumhus bearbejdes med udskæringer på alle etager, som trækkes ud til et terrasseret landskab. Terrasserne nedskalerer byggeriet mod Campuspladsen og definerer skolens Campusha­ver, som skaber grønne opholdsrum i højden og optimale forhold for udsyn og solfyldte uderum.

”RUM har formået at tegne et projekt, der på alle måder lever op til kravene om en moderne uddannelsesinstitution. Samtidig har de formået at tilsikre, at vi i byggeriet signalerer en tydelig fagidentitet, samtidig med at vi indgår i et fælles campus, hvor vi kan hente styrke i de tværfaglige og sociale muligheder og forbindelsen mellem uddannelser. Skolens ledelse har i tæt samarbejde med den lokale ledelse og medarbejdere i Horsens defineret en række ønsker og forventninger til det nye byggeri, som jeg også synes, at RUM har formået på bedste vis at implementere i deres forslag.”

Hanne Helleshøj, Direktør Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens

Transparent og aktiv stueetage
Stuetagen fremstår som en transparent og levende etage, hvor funktioner og liv kan spille sammen med de udendørs omgivelser, og hvor borgere og andre studerende i Campus, kan kigge ind på et inspirerende og aktivt SOSU-miljø.
Området til simulation er maksimalt eksponeret i hjørneplaceringen ved skæringen mellem Konsul Jensens Gade og Campuslinjen.

Læs mere om SOSU Horsens