RUM tegner ny daginstitution i Holstebro

30.06.2015

RUM er totalrådgiver på design og opførelse af den nye daginstitution ”Filosoffen”, som skal ligge på Gl. Struervej i umiddelbar nærhed til VIA Holstebro og Center For Sundhed Holstebro. 

Målsætningen har været at skabe en fleksibel institution, der vægter nærværet, samværet og inklusionen mellem børn og voksne i grupperne. Filosoffen disponeres over 2 etager og får god kontakt til inspirerende udearealer både i højden og på det grønne terræn.

Indretningen tager afsæt i storgrupper med varierede rumstørrelser, store toilet- og puslerum med fokus på arbejdsmiljø, samt en række forskelligartede mindre fællesrum med pædagogisk køkken, nicher, scene og værksted med udgang til overdækket uderum. 

Daginstitutionen skal normeres til i alt 148 børn heraf 100 børnehavebørn, 36 vuggestuebørn og 12 pladser til børn med specielle behov. 

Daginstitutionen kobles på en kommende broforbindelse, der på sigt forbinder VIA Holstebro og daginstitutionen med det kommende Center for Sundhed Holstebro. Institutionens nærhed og sammenhæng til VIA skal bl.a. muliggøre synergi med VIAs uddannelser og aktiviteter. 

RUM har primo 2015 vundet opgaven i totalrådgivning i samarbejde med Balslev Rådgivende Ingeniører.