RUM har været pennefører på Campusgrunden Horsens

04.05.2015

RUM har været pennefører på masterplan for udvikling af Campusgrunden i Horsens for CASA Planen lægger vægt på diversitet i byggeriet, der udgør et samlet areal på 75.000m². Projektet er udarbejdet i et tæt samarbejde mellem CASA, RUM med LABLAND samt Rambøll og CASA har nu indgået optionsaftale med Horsens Kommune om byggeretten. Med i planerne indgår det, at der i tæt dialog med Horsens Kommune etableres midlertidige aktivitetsområder for byens borgere, så området allerede tidligt i udviklingen bliver et sted med liv.

I det fremlagte materiale forslås endvidere en broforbindelse fra området ved Campusgrunden og banegården til Bygholm Park. Hele anvendelsen af broen er et betydningsfuldt element, og forslaget indeholder både læ, ophold, begrønning og udsigt som væsentlige elementer.

Horsens Kommune er meget begejstret over det fremlagte udviklingsmateriale. Borgmester Peter Sørensen udtaler: "Det fremlagte materiale er intet mindre end imponerende. Det er gennemtænkt og har rigtig mange af de aspekter med som vi i kommunen arbejder med i udviklingen af Horsens. Her tænker jeg specielt på at Campusgrunden åbner sig mod resten af byen med ruter til løb, fodgængere, cyklister men også med opholdspladser. Dertil kommer idéerne til de fælles aktiviteter som blandt andet sportshal og ikke mindst broen der kan åbne aktiviteter i Bygholm Park og som således kan blive en slags "forhave" til Campusgrunden. Det er virkelig godt tænkt og vi glæder os enormt meget til at kunne sætte projektet i gang".