Lagoniskolen – ny indskoling og SFO

19.11.2014

Børn og personale i Lagoni SFO og skolens yngste klasser boltrer sig nu i en helt ny fløj opført med fokus på dagslys, transparens og taktile, gedigne materialer. Det var svært ikke at blive smittet af den gode stemning, da RUM var på besøg en lun efterårsdag. Bygningens centrale rum er fysisk omdrejningspunkt med køkken, stor siddetrappe med plads både over og under, en scene og visuel kontakt til aktiviteter i værksteder både inde og ude. Rummet er gennemgående beklædt med perforeret træfiner, som skaber god akustik og giver lyset en varm glød.

RUM har haft til opgave at videreføre de intentioner og kvaliteter, som Haderslev Kommune havde skabt i projektets første fase. Projektet er baseret på klassiske, solide materialer som blankt murværk og træpaneler, der gennem hele projekteringen har krævet fokus på detailløsninger. Opgaven blev vundet i totalentreprise og er gennemført i et dynamisk samarbejde med Nisgaard & Christoffersen og Drias Rådgivende Ingeniører.

Lagoniskolen i Vojens blev grundlagt i august 2011 som fusion af flere skoler. Eleverne er i dag fordelt på tre matrikler, hvor elever fra 0.-6. klasse og SFO har deres hverdag på Unionvej 4. Den nye fløj blev indviet ved starten af skoleåret 2014/15. De sidste ombygninger er afsluttet samme efterår.