Kolding HF & VUC nomineret til årets skolebyggeri 2015

14.09.2015

Kolding HF & VUC er af Nohr Con nomineret til Årets Skolebyggeri 2015. Juryen, der har udpeget de 5 kandidater, motiverer blandt andet valget med: 

[…] et voksent læringsmiljø, hvor kursisterne kan nå at føle sig ’hjemme’ og ’tryg’. RUM og Kontur arkitekter har taget et miks af de arkitekturløsninger, som allerede er fundet i eksisterende nye uddannelsesbyggerier, og sat dem sammen, gedigent”.

Kolding HF & VUC er en nyopført skole i Design City Kolding. Design City Kolding er en helt ny bydel, hvor grundlaget er bæredygtig­hed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design.

Kolding HF & VUC er kendetegnet ved et meget bredt udbud af uddannelser, som medfører en stor diversitet i skolens kursister. Uddannelsesinstitutionen tilbyder et voksent læringsmiljø med plads til både fællesskab og individuelle studieforløb: En ramme for forskellighed, der i særlig grad kalder på en genformulering af et visionært, mangfoldigt læringsmiljø.

Der er i projektet lagt stor vægt på åbenhed og transparens. Fra miljøet omkring bygningen kan man tydeligt få et indblik i husets liv gennem de transparente facader. Samtidig er skolen organiseret som en by-i-byen, der i interiøret er kendetegnet af samme åbenhed med samspil mellem fællesarealer og semioffentlige zoner, der inviterer til ophold og arbejde i et åbent og synligt miljø.

På alle etageplaner er der en høj grad af integration mellem grønne udearealer og det indre undervisningsmiljø. Dommerkomiteen fremhæver da netop også landskabets fremtrædende placering i projektet:

Terrasserne tilføjer noget interessant til bygningen, og man kan håbe, at undervisere og kursister indtager disse, ikke blot som rekreative områder, men som undervisnings- og læringsmiljøer”.

Kolding HF & VUC er vundet i projektkonkurrence i samarbejde med Kontur Arkitekter og Søren Jensen. Projektet er udviklet og projekteret fra et fælles projektkontor og arkitektteamet har således samarbejdet hele vejen.

Nohr-Con har i forbindelse i de første måneder af ibrugtagningen været ude og filme Kolding HF & VUC. Det er partner/arkitekt Karin Elbek fra RUM og partner/arkitekt Rikke Hinkbøl Jensen fra KONTUR arkitekter, der fortæller om byggeriet i videoen via linket herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=q2wE8XamaDU