Kolding HF & VUC er Borgernes Favorit 2015

02.10.2015

Kolding HF & VUC er af Kolding Kommune kåret som borgernes favorit 2015.

Ved prisoverrækkelser takkede RUM for det gode samarbejde og borgernes anerkendelse:

Det er et projekt, som gennem flere år har fyldt meget på vores tegnestuer og som i dag – nu hvor det er færdigt og er taget i brug – stadig fylder rigtig meget i vores hjerter!

Vi kender ikke borgernes motiv for at vælge Kolding HF & VUC som årets favorit, men grundlæggende tager vi det som et udtryk for, at stedet har fået plads også i mange andres hjerter”.

Kolding HF & VUC er en nyopført skole i Design City Kolding. Design City Kolding er en helt ny bydel, hvor grundlaget er bæredygtig­hed, nye samarbejdsformer og innovation gennem design.

Kolding HF & VUC er kendetegnet ved et meget bredt udbud af uddannelser, som medfører en stor diversitet i skolens kursister. Uddannelsesinstitutionen tilbyder et voksent læringsmiljø med plads til både fællesskab og individuelle studieforløb: En ramme for forskellighed, der i særlig grad kalder på en genformulering af et visionært, mangfoldigt læringsmiljø.

Der er i projektet lagt stor vægt på åbenhed og transparens. Fra miljøet omkring bygningen kan man tydeligt få et indblik i husets liv gennem de transparente facader. Samtidig er skolen organiseret som en by-i-byen, der i interiøret er kendetegnet af samme åbenhed med samspil mellem fællesarealer og semioffentlige zoner, der inviterer til ophold og arbejde i et åbent og synligt miljø.

Kolding HF & VUC har ligeledes været nomineret til Årets Skolebyggeri 2015 i forbindelse med Nohr Con konferencen om byggeri af fremtidens skole. Juryen, der har udpeget de 5 kandidater, motiverer blandt andet valget med: 

[…] et voksent læringsmiljø, hvor kursisterne kan nå at føle sig ’hjemme’ og ’tryg’. RUM og Kontur arkitekter har taget et miks af de arkitekturløsninger, som allerede er fundet i eksisterende nye uddannelsesbyggerier, og sat dem sammen, gedigent”.

På alle etageplaner er der en høj grad af integration mellem grønne udearealer og det indre undervisningsmiljø. Dommerkomiteen fremhæver da netop også landskabets fremtrædende placering i projektet: ”Terrasserne tilføjer noget interessant til bygningen, og man kan håbe, at undervisere og kursister indtager disse, ikke blot som rekreative områder, men som undervisnings- og læringsmiljøer”.

Kolding HF & VUC er vundet i projektkonkurrence i samarbejde med Kontur Arkitekter og Søren Jensen. Projektet er udviklet og projekteret fra et fælles projektkontor og arkitektteamet har således samarbejdet hele vejen.

Nohr-Con har i forbindelse i de første måneder af ibrugtagningen været ude og filme Kolding HF & VUC. Det er partner/arkitekt Karin Elbek fra RUM og partner/arkitekt Rikke Hinkbøl Jensen fra KONTUR arkitekter, der fortæller om byggeriet i videoen via linket herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=q2wE8XamaDU