Kinesiske medier besøger RUM

22.01.2015

Tegnestuen hos RUM fik i dag besøg af kinesiske medier, da en delegation bestående af journalister fra regionale TV-stationer og trykte medier i millionbyen Chengdu besøgte Horsens.

Danske medier har længe bragt nyheder om samarbejdet mellem Horsens Kommune og søsterbyen Chengdu.

En væsentlig del af samarbejdet består i udvikling og realisering af ny megaskole og børnehave i Chengdu, hvor danske principper for skolebyggeri omsættes til kinesisk virkelighed.

Nu vil de kinesiske medier selv på banen og se, hvad der foregår i deres danske søsterby.

Som en del af programmet for besøget hørte delegationen Horsens Architects - fire lokale tegnestuer - fortælle om deres arbejde med at designe skole og børnehave i Chengdu.

Det store skoleprojekt er et samarbejde mellem de fire tegnestuer RUM, SKALA Arkitekter, Ginnerup Arkitekter samt Birch og Svenning Arkitekter, der alle har base i Horsens. Projektet rummer 19.000 m2 skole og 5.000 m2 børnehave og skal opføres i den hastigt voksende Chengdu bydel Hi-Tech Zone, som har mere end 30.000 tilflyttere årligt.

De kinesiske medier dækker et område bestående af over 100 millioner lyttere, seere og læsere, og ifølge borgmester Peter Sørensen (S) besøget derfor givet Horsens Kommune en fantastisk mulighed for yderligere at manifestere sig blandt kineserne.

”Det plejer at være danske medier, der skriver om vores samarbejde med Kina, men nu kommer kineserne til os. Det giver os en unik indgang til at fortælle masser af gode historier om Horsens. Besøget kan samtidig bane vejen for yderligere uddannelsesprojekter og erhvervsmæssige samarbejder à la skoleprojektet.”

Mediebesøget er arrangeret af det kontor i Chengdu, som Horsens Kommune samarbejder med, også kaldet Chengdu Municipal Foreign and Overseas Chinese Affairs Office.

Læs mere om skoleprojektet på vores hjemmeside her.

Læs mere om børnehaveprojektet på vores hjemmeside her.