Filterværket -i skovens dybe, stille ro

22.09.2014

Therkildsen Ejendomme fornyer den gamle Filterværksgrund på Kjeld Abellsvej i Grejsdalen til nyt spændende boligområde.

RUM står for udformningen af den nye bebyggelse, der kommer til at ligger i et attraktivt og roligt lokalområde. Grunden ligger helt unikt, naturskønt og meget fredeligt med blot 1500m til Strøget i Vejle og byens mange tilbud. Grundarealet afgrænses visuelt mod syd, vest og nord af Grejsdalens stejle skovklædte skråninger.

Bebyggelsen består af 8 boliger i en 2 etages rækkehusbebyggelse, 24 boliger i 3 stk 1-3 etagers terrassehuse og 15 boliger i 1 stk 1-5 etagers terrassehus. Bebyggelsen er designet således, at den skala- og materialemæssigt tilpasser sig den eksisterende bebyggelse og det stærkt skrånende terræn. Alle boliger udstyres med store sydvendte altaner og en stor del af boligerne har desuden en rummelig og ugenert syd- og vestvendt tagterrasse. 

Boligerne er designede med tæt og niveaufri sammenhæng mellem inde- og udearealer samt en rationel og fleksibel plandisponering uden spildplads. Naturen opleves som en del af boligen.

Integrerede begrønnede tagflader sikrer maksimal sammenhæng med naturen og den afskærmende individuelle beplantning/nyttehave på terrasserne giver mulighed for at skabe en intim ugenert oase.