Endnu et bynært boligprojekt

19.08.2014

Bygge- og boligadministrationen Domea har udpeget teamet Dansk Boligbyg, Søren Jensen og RUM som vindere at totalentreprisen i forbindelse med opførelse af 60 almene familieboliger på Godsbanegade i Horsens.

Den centrale placering – tæt på Banegården og Horsens bycentrum – er unik for boligerne. Det har da også været et vigtigt designparameter at tilpasse projektet til omgivelserne som er præget af industrielt byggeri fra forskellige tidsperioder strækkende sig fra den tidligere trævarefabrik Bastian, opført 1875, til Hede Nielsen Fabrikken, opført 1966. Særligt Hede Nielsen Fabrikken, med dens hvide søjle konstruktion udfyldt med tegl, har givet inspiration til boligernes facadeudtryk, hvor de hvide linjer og teglen genfindes i en moderne fortolkning.

De levende og varierede facader gør det nemt at aflæse at der her er tale om et boligbyggeri i den industrielle kontekst. Boligerne opføres som fire, tre og torumsboliger af varierende størrelser med moderne indretning hvor lys og luft er i fokus.

RUM har stået for designet og er nu i gang med projekteringen af boligerne som skal stå færdige i nov. 2015.

Projektet er ét af flere boligprojekter, som RUM har tegnet i nærområdet omkring Banegården og Horsens handelsstrøg. Projekterne omfatter boliger på den gamle Rørfabrik-grund og punkthuse på Emil Møllers Gade.